X FBS-BFP

Nieuws

De Federatie organiseert en neemt deel aan verschillende activiteiten.
Hieronder vindt u een overzicht.

05/08/2021

Parkeergarages zoeken een plaats in de toekomst

Na de crisis komt de ondergrondse wereld van de openbare parkings weer op adem. En ze bereidt zich nu al voor op de veranderingen van morgen. Op de verdiepingen zijn nieuwe machines geïnstalleerd. Nieuwe activiteiten ook.

Meer weten

15/09/2020

Nieuw: 20th EPA Congress & Exhibition

Save the date: de 20e editie van EPA (European Parking Association) Congress & Exhibition vindt van 6 tot 8 oktober 2021 plaats in Brussel. Het thema luidt: “The EU Green Deal and the Future of Parking” – Integrated Solutions for Dynamic Urban Management. U leest er meer over op de website van het Congress.

Meer weten

24/03/2020

Maatregelen tegen het coronavirus

Het COVID-19-virus werd door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een pandemie en verspreidt zich vandaag in meer dan 100 landen. De verschillende operators van parkeervoorzieningen nemen deze situatie bijzonder ernstig.

Meer weten

03/01/2020

Lage-emissiezones: een handleiding

Sinds 1 januari 2020 gelden in Brussel, Antwerpen en Gent strengere maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit in het centrum van deze steden. De voorwaarden om in de lage-emissiezones te mogen rijden zijn strikter geworden.

Meer weten

05/09/2020

Betekent Covid de teloorgang van de grote steden?

In deze post-pandemische wereld hebben middelgrote steden heel wat eigenschappen die in hun voordeel pleiten.

Meer weten

02/10/2020

Auto en fiets strijden om territorium in Brussel

Samen met het aantal fietsers in de straten van de hoofdstad stijgt de spanning tussen auto en tweewieler.

Meer weten

10/07/2020

21,4 miljard euro naar de staat: de Belgische bestuurder is de meest belaste van Europa!

Met de auto rijden is duur ... heel duur zelfs. De staat lijkt ook letterlijk verslaafd te zijn aan allerlei belastingen voor bestuurders. Volgens berekeningen van Febiac brengen motorvoertuigen jaarlijks maar liefst 21,4 miljard euro op. Een cijfer dat, in verhouding tot het aantal voertuigen, de Belg op de eerste plaats zet in het rijtje van meest belaste bestuurders.

Meer weten