X FBS-BFP

Nieuws

De Federatie organiseert en neemt deel aan verschillende activiteiten.
Hieronder vindt u een overzicht.

05/08/2021

Parkeergarages zoeken een plaats in de toekomst

Na de crisis komt de ondergrondse wereld van de openbare parkings weer op adem. En ze bereidt zich nu al voor op de veranderingen van morgen. Op de verdiepingen zijn nieuwe machines geïnstalleerd. Nieuwe activiteiten ook.

Meer weten

24/03/2020

Maatregelen tegen het coronavirus

Het COVID-19-virus werd door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een pandemie en verspreidt zich vandaag in meer dan 100 landen. De verschillende operators van parkeervoorzieningen nemen deze situatie bijzonder ernstig.

Meer weten

03/01/2020

Lage-emissiezones: een handleiding

Sinds 1 januari 2020 gelden in Brussel, Antwerpen en Gent strengere maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit in het centrum van deze steden. De voorwaarden om in de lage-emissiezones te mogen rijden zijn strikter geworden.

Meer weten

22/09/2022

EPA Congress – Foto’s

Van 12 tot 14 september 2022 vond in Brussel het 20e congres en de 20e tentoonstelling van de European Parking Association (EPA) plaats. Mede-georganiseerd door de Belgische Parkeer Federatie, was het thema: "The EU Green Deal and the Future of Parking" - Integrated Solutions for Dynamic Urban Management. Hier vindt u enkele foto's van het evenement.

Meer weten

28/09/2022

EPA Congres: Presentaties van sprekers

Ontdek hier de thema's besproken tijdens het 20ste Congress and Exhibition van de EPA European Parking Association (georganiseerd in Brussel van 12 tot 14 september 2022).

Meer weten

25/01/2022

Brief van EPA (European Parking Association)

Beste leden van de European Parking Association, wij wensen u allen een zeer goede start in het jaar 2022 waarvan we allen hopen dat het ons een nieuwe en gemakkelijkere fase zal laten ingaan met meer mogelijkheden voor persoonlijke uitwisseling, reizen en persoonlijke ontmoetingen.

Meer weten

05/09/2020

Betekent Covid de teloorgang van de grote steden?

In deze post-pandemische wereld hebben middelgrote steden heel wat eigenschappen die in hun voordeel pleiten.

Meer weten

02/10/2020

Auto en fiets strijden om territorium in Brussel

Samen met het aantal fietsers in de straten van de hoofdstad stijgt de spanning tussen auto en tweewieler.

Meer weten

10/07/2020

21,4 miljard euro naar de staat: de Belgische bestuurder is de meest belaste van Europa!

Met de auto rijden is duur ... heel duur zelfs. De staat lijkt ook letterlijk verslaafd te zijn aan allerlei belastingen voor bestuurders. Volgens berekeningen van Febiac brengen motorvoertuigen jaarlijks maar liefst 21,4 miljard euro op. Een cijfer dat, in verhouding tot het aantal voertuigen, de Belg op de eerste plaats zet in het rijtje van meest belaste bestuurders.

Meer weten