X FBS-BFP

Vertegenwoordigen

BPF vertegenwoordigt de parkeersector en de parkeeractoren ten opzichte van derden, zowel publiek als privaat, in het kader van de uitdagingen op het gebied van mobiliteit en parkeren op en buiten de bebouwde kom in België.

Informeren

De BPF informeert haar leden en geïnteresseerde derden over ontwikkelingen, ontwikkelingen en uitdagingen in de parkeersector.

Bestuderen

BPF bestudeert in nauwe samenwerking met EPA (European Parking Association) de uitdagingen en ontwikkelingen in de on en off-street parkingsector in België.

De BPF in een paar cijfers

De Belgische Parkeerfederatie werd opgericht in 1980 en telt 8 leden, die samen meer dan 213 parkings in België beheren. De leden van de Belgische Parkeerfederatie stellen hun klanten 213.106 parkeerplaatsen ter beschikking verdeeld over 45 steden.

Meer Lezen

Membres

News

05/08/2021

Parkeergarages zoeken een plaats in de toekomst

Na de crisis komt de ondergrondse wereld van de openbare parkings weer op adem. En ze bereidt zich nu al voor op de veranderingen van morgen. Op de verdiepingen zijn nieuwe machines geïnstalleerd. Nieuwe activiteiten ook.

02/10/2020

Auto en fiets strijden om territorium in Brussel

Samen met het aantal fietsers in de straten van de hoofdstad stijgt de spanning tussen auto en tweewieler.

15/09/2020

Nieuw: 20th EPA Congress & Exhibition

Save the date: de 20e editie van EPA (European Parking Association) Congress & Exhibition vindt van 6 tot 8 oktober 2021 plaats in Brussel. Het thema luidt: “The EU Green Deal and the Future of Parking” – Integrated Solutions for Dynamic Urban Management. U leest er meer over op de website van het Congress.

05/09/2020

Betekent Covid de teloorgang van de grote steden?

In deze post-pandemische wereld hebben middelgrote steden heel wat eigenschappen die in hun voordeel pleiten.

10/07/2020

21,4 miljard euro naar de staat: de Belgische bestuurder is de meest belaste van Europa!

Met de auto rijden is duur ... heel duur zelfs. De staat lijkt ook letterlijk verslaafd te zijn aan allerlei belastingen voor bestuurders. Volgens berekeningen van Febiac brengen motorvoertuigen jaarlijks maar liefst 21,4 miljard euro op. Een cijfer dat, in verhouding tot het aantal voertuigen, de Belg op de eerste plaats zet in het rijtje van meest belaste bestuurders.

24/03/2020

Maatregelen tegen het coronavirus

Het COVID-19-virus werd door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een pandemie en verspreidt zich vandaag in meer dan 100 landen. De verschillende operators van parkeervoorzieningen nemen deze situatie bijzonder ernstig.

03/01/2020

Lage-emissiezones: een handleiding

Sinds 1 januari 2020 gelden in Brussel, Antwerpen en Gent strengere maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit in het centrum van deze steden. De voorwaarden om in de lage-emissiezones te mogen rijden zijn strikter geworden.

EPA Congress & Exhibition, Brussel

Save the date: de 20e editie van EPA Congress & Exhibition vindt van 6 tot 8 oktober 2021 plaats in Brussel.