X FBS-BFP

Vertegenwoordigen

BPF vertegenwoordigt de parkeersector en de parkeeractoren ten opzichte van derden, zowel publiek als privaat, in het kader van de uitdagingen op het gebied van mobiliteit en parkeren op en buiten de bebouwde kom in België.

Informeren

De BPF informeert haar leden en geïnteresseerde derden over ontwikkelingen, ontwikkelingen en uitdagingen in de parkeersector.

Bestuderen

BPF bestudeert in nauwe samenwerking met EPA (European Parking Association) de uitdagingen en ontwikkelingen in de on en off-street parkingsector in België.

De BPF in een paar cijfers

De Belgische Parkeerfederatie werd opgericht in 1980 en telt 8 leden, die samen meer dan 213 parkings in België beheren. De leden van de Belgische Parkeerfederatie stellen hun klanten 213.106 parkeerplaatsen ter beschikking verdeeld over 45 steden.

Meer Lezen

Membres

News

17/05/2024

Lancering van een “onderzoeksleerstoel voor stedelijke mobiliteit” door de Belgische Parkeerfederatie en KU Leuven

De Belgische Parkeerfederatie (BPF) heeft het genoegen een prestigieus partnerschap aan te kondigen met de KU Leuven ter gelegenheid van de viering van haar 600-jarig bestaan.

25/05/2023

Grootschalige Brandweeroefening met de Brusselse Brandweer

Interparking, lid van de Belgische Parking Federatie, heeft onlangs in samenwerking met de Brusselse Brandweer een grootschalige brandweeroefening uitgevoerd in de Brucity-parking.

17/05/2023

Meer dan de helft vindt parkeren op straat te duur

Parkeren is te duur. Dat vindt 65 procent van de Vlamingen. Bij Touring liepen vorig jaar 2.029 klachten binnen over onduidelijkheid en gehanteerde tarieven bij het parkeerbeleid. Dat zijn er liefst een kwart meer dan vorig jaar.

27/04/2023

De Belgische Parkeerfederatie beloond door Visit.Brussels.

De Belgische Parkeerfederation (BPF) ontving op 27 april jongstleden de prijs voor "Meeting Ambassador". Deze prijs, uitgereikt door Visit.Brussels, viert de succesvolle organisatie van het EPA Congres (European Parking Association) in september 2022.

28/09/2022

EPA Congres: Presentaties van sprekers

Ontdek hier de thema's besproken tijdens het 20ste Congress and Exhibition van de EPA European Parking Association (georganiseerd in Brussel van 12 tot 14 september 2022).

22/09/2022

EPA Congress – Foto’s

Van 12 tot 14 september 2022 vond in Brussel het 20e congres en de 20e tentoonstelling van de European Parking Association (EPA) plaats. Mede-georganiseerd door de Belgische Parkeer Federatie, was het thema: "The EU Green Deal and the Future of Parking" - Integrated Solutions for Dynamic Urban Management. Hier vindt u enkele foto's van het evenement.

25/01/2022

Brief van EPA (European Parking Association)

Beste leden van de European Parking Association, wij wensen u allen een zeer goede start in het jaar 2022 waarvan we allen hopen dat het ons een nieuwe en gemakkelijkere fase zal laten ingaan met meer mogelijkheden voor persoonlijke uitwisseling, reizen en persoonlijke ontmoetingen.

05/08/2021

Parkeergarages zoeken een plaats in de toekomst

Na de crisis komt de ondergrondse wereld van de openbare parkings weer op adem. En ze bereidt zich nu al voor op de veranderingen van morgen. Op de verdiepingen zijn nieuwe machines geïnstalleerd. Nieuwe activiteiten ook.

02/10/2020

Auto en fiets strijden om territorium in Brussel

Samen met het aantal fietsers in de straten van de hoofdstad stijgt de spanning tussen auto en tweewieler.

05/09/2020

Betekent Covid de teloorgang van de grote steden?

In deze post-pandemische wereld hebben middelgrote steden heel wat eigenschappen die in hun voordeel pleiten.