X FBS-BFP

Nieuws

Interparking, lid van de Belgische Parking Federatie, heeft onlangs in samenwerking met de Brusselse Brandweer een grootschalige brandweeroefening uitgevoerd in de Brucity-parking. Het voornaamste doel van deze oefening was het beoordelen van de evacuatieprocedures voor elektrische en hybride voertuigen in geval van brand. De gezamenlijke inspanning tussen Interparking en de brandweer had ook tot doel de effectiviteit van het blusapparatuur te evalueren en de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

Het waarborgen van de veiligheid van voertuigen en hun inzittenden is een topprioriteit voor de gehele parkeerindustrie. Met de toenemende populariteit van elektrische en hybride voertuigen is het cruciaal om voorbereid te zijn op mogelijke risico’s die ze kunnen opleveren in geval van brand. De brandweeroefening in de Brucity-parking stelde ons in staat om een noodsituatie te simuleren en onze noodprocedures te beoordelen.

Deze gezamenlijke oefening was een goede gelegenheid voor beide partijen om kennis uit te wisselen en hun paraatheid voor dergelijke scenario’s te verbeteren.
We zijn verheugd om een video met u te delen waarin de hoogtepunten van de oefening worden getoond. Het laat zien welke grondige training en toewijding onze branche investeert om de veiligheid van onze klanten en hun voertuigen te waarborgen.

Als organisatie die zich inzet voor continue verbetering, heeft deze brandweeroefening ons waardevolle lessen en inzichten opgeleverd. We zullen de bevindingen gebruiken om onze brandveiligheidsprotocollen te verbeteren, ons personeel op te leiden en eventuele noodzakelijke maatregelen te implementeren om onze noodresponsmogelijkheden verder te versterken.